Böğürtlenli Muzlu Pilav
Malzemeler
- Süt 800 ml
- Kahverengi şeker 60 gr
- Sap anason 11 adet
- Amerikan pirinci 400 gr
- Muz suyu 400 ml
- Muz 3 adet
- Dondurulmuş dağ çayı
- Çözülmüş 300 gr Dondurulmuş ahududu
- Çözülmüş 300 gr Sofra şekeri
- 100 ml Tarçın
- Nane yaprakları (süslemek için)
- Tavuk suyu
Hazırlanışı
Süt, şeker ve tavuk suyunu 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın. Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin. Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin. Sap anasonu çıkarın. Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin. Meyveyi sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin. Pirinci, soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın. Pirincin etrafına meyve dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin.Afiyet olsun...