Buhara Pilavı
Malzemeler
- 6 kişi için
- 2 bardak pirinç
- 5 çorba kaşığı margarin
- 250 gr koyun eti
- 30 gr badem
- 2 adet orta boy havuç
- Et suyu
- 12gr Tuzot Klasik Çeşni
Hazırlanışı
Pirinçlerimizi ayıklayıp bir kabın içine koyup içine su koyalım su pirincin üstüne çıkacak kadar konulmalıdır. 15 dakika bekletelim, Islanan pirincimizi yıkayıp süzelim. Başka bir tencereye margarini koyup yağın ısınmasını bekleyelim.küçük doğranmış olan koyun etimizi yağın içine koyalım ve kavurmaya başlayalım. Kavrulan etlerin içine 2 su bardağı su koyup pişirelim.yaklaşık 2 saat kadar pişirelim,pilavda kullanmak için bir kenara alalım. Havuçların kabuğunu soyup rendeli yelin.ve yağda kavuralım.bir kenara koyalım,başka tencereye margarini koyup yağın erimesini bakliyelim, kabukları alınmış bademleri yağın içine koyup kavuralım. Süzülen pirincimizi yağın içine atarak kavuralım. Ayrı tencerede kaynayan suyumuzun içine et suyu ilave edilerek kaynatıp bekledikten sonra kavrulan pirincin içine katarak kavrulmuş etleri ve havuçlarımızı kavrulan pirincin içine koyarak karıştıralım.Ateşin altını kısıp tuzunu konturum edip 15 dakika demlemesini bekleyelim.Pilavımız suyunu cekinçe karıştıralım.sıcak servis edelim.Afiyet olsun...