Ciğer Sarma
Malzemeler
- 2 Tane kuzu gömleği
- 250 gr tereyağı
- 200 gr kuru soğan
- 100 gr dalma fıstığı
- 50 gr kuş üzümü
- 500 gr kuzu ciğeri-ince kıyılmış
- 250 gr pirinç-demlenmiş
- 200 gr domates
- 2 bardak su
- 100 gr salca
- 10 gr yoğurt
- 2 adet yumurta-üzerine sürmek için
- Tuzot Acılı Çeşni
- Çöreotu
Hazırlanışı
Yağ, soğan dolmalık cam fıstığı sonra pirinç, ciğer, kuşüzümü, domates, sonra maydanoz ve dereotu, kekik ilave ederek tencerede kavururuz. sırayla konulup kavrulur . Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilmek üzere 10 dakika kaynatılır. - Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir. Üzerine salça yumurta ve yoğurt tuzot ilave edilir. karışımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır.Afiyet olsun...