Ciğer Sarma

Malzemeler

  • 2 Tane kuzu gömleği
  • 250 gr tereyağı
  • 200 gr kuru soğan
  • 100 gr dalma fıstığı
  • 50 gr kuş üzümü
  • 500 gr kuzu ciğeri-ince kıyılmış
  • 250 gr pirinç-demlenmiş
  • 200 gr domates
  • 2 bardak su
  • 100 gr salca
  • 10 gr yoğurt
  • 2 adet yumurta-üzerine sürmek için
  • Tuzot Acılı Çeşni
  • Çöreotu

Hazırlanışı

Yağ, soğan dolmalık cam fıstığı sonra pirinç, ciğer, kuşüzümü, domates, sonra maydanoz ve dereotu, kekik ilave ederek tencerede kavururuz. sırayla konulup kavrulur . Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilmek üzere 10 dakika kaynatılır. - Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir. Üzerine salça yumurta ve yoğurt tuzot ilave edilir. karışımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır.Afiyet olsun...

Sosyal Medya