Elbiseli Pirzola
Malzemeler
6 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı salça
Tuzot Klasik Çeşni
Hazırlanışı
Pirzolaları kendi yağıyla çevirerek kızartın. Bir çorba kaşığı salçayı sulandırın. Kekik, karabiber ve tuzu salçaya ekleyin. Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin. Pirzolaları hamurun ortasına koyun, rendelenmiş kaşar peynirini pirzolaların üzerine serpiştirin ve hamuru bohça gibi katlayın. Kemikli kısım dışarıda kalsın ve Pirzolaların kemiğine alüminyum fol yo sarın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu tarif için tavuk pirzolası da kullanılabilir.Afiyet olsun...