Paşa Pilavı

Malzemeler

  • 1 kg yağsız kuş başı dana eti
  • 100 gr tereyağı (yada margarin)
  • 1 adet havuç rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 kg konserve bezelye
  • 4 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 2 adet soğan

Hazırlanışı

Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuş başı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, kaynatalım.kaynayan suyumuzu. yağın kalan kısmını ağır ateşte kavuralım 2o dakika kavrulan pirincimizin üzerine kaynayan et suyunu ilave edin ilave edelim döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın.Afiyet olsun...

Sosyal Medya