Pastırmalı Piliç Dolması
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 4 adet piliç budu
- 15 gr zeytin yağı
- 1 adet orta boy soğan
- 100 gr tane mısır
- 1 tutam biberiye
- 1 tutam ada çayı
- 100 gr çemeni alınmış pastırma
- Dil peyniri küçük küpler halinde doğrayalım
- 10gr Tuzot Acılı Çeşni
- 200mlt su
Hazırlanışı
Harcı hazırlamak için, tereyağını tencereye koyalım Tencerenin altını orta ateşte ayarlayalım, yağımız eriyince küçük doğradığımız soğanları içine atalım. Soğanlar pembeleşince içine mısır ilave edelim, Biberiye ve ada çayı ilave edelim. Su koyarak 5 dakika kaynatalım. Kaynayınca ateşin altını kısıp orta ateşte kaynatalım. Kaynayarak bütün suyu çekmesini bekleyelim.su çekilince kalan tencereyi ocaktan alalım. İçindekileri bir kabın içine alalım.son olarak dil peyniri ve pastırmaları ekleyip soğumasını bekleyelim. Piliç butlarının şişkin tarafını bir bıçak yardımı ile açalım. Etleri kopartmamaya dikkat edelim.kemikleri çıkartalım. Aynı işlemi diğer tavuklarda da yapalım,önce yaptığımız harcı içine koyup tavukların kenarlarını bir ip yardımı ile dikelim. Bir tepsinin içine az zeytin yağı koyup içene yaptığımız tavukları koyalım.180 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Altın sarısı olan tavuklarımızı.bir tabağa alalım tavanın içindeki kalan malzemeleri az su koyarak kaynatırız.kızaran tavuklarımızı keserek yaptığımız sosu üzerine koyup sıcak servis edilir.Afiyet olsun...