Piliç Topkapı

Malzemeler

  1. 4 Kişilik
  2. 200 gr piliç göğüs
  3. 100 gr pirinç
  4. 10 gr çam fıstığı
  5. 5 gr kuş üzümü
  6. 100 gr soğan
  7. 5 gr un
  8. 3 gr salça
  9. 6 gr Tuzot Klasik Çeşni
  10. 2 gr nane
  11. 20 gr margarin
  12. 20 gr sıvıyağ
  13. 100 gr su

Hazırlanışı

20 gr sıvıyağla ince doğranmış soğan kavrulur. Yıkanmış pirinç ilave edilir ve kavrulur. Kuş üzümü, çam fıstığı, nane ile kavrulmaya devam edilir. 15-20 dk kavrulduktan sonra 500 gr su ilave edilir, suyu çektikten sonra 15 dk dinlendirilir. Açılmış olan piliçlerin içine yapılan harç koyulur 180 derecelik fırında 15 dk kızartılır. SOSU İÇİN; 20 gr margarin, 5 gr un, salça kavrulur. 100 gr su ilave edildikten sonra kızaran tavuklara ilave edilir. 10 dk fırında pişirilir.Afiyet olsun...

Sosyal Medya