Piliç Topkapı
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 200 gr piliç göğüs
- 100 gr pirinç
- 10 gr çam fıstığı
- 5 gr kuş üzümü
- 100 gr soğan
- 5 gr un
- 3 gr salça
- 6 gr Tuzot Klasik Çeşni
- 2 gr nane
- 20 gr margarin
- 20 gr sıvıyağ
- 100 gr su
Hazırlanışı
20 gr sıvıyağla ince doğranmış soğan kavrulur. Yıkanmış pirinç ilave edilir ve kavrulur. Kuş üzümü, çam fıstığı, nane ile kavrulmaya devam edilir. 15-20 dk kavrulduktan sonra 500 gr su ilave edilir, suyu çektikten sonra 15 dk dinlendirilir. Açılmış olan piliçlerin içine yapılan harç koyulur 180 derecelik fırında 15 dk kızartılır. SOSU İÇİN; 20 gr margarin, 5 gr un, salça kavrulur. 100 gr su ilave edildikten sonra kızaran tavuklara ilave edilir. 10 dk fırında pişirilir.Afiyet olsun...