Tavuk Yahni
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 4 adet Piliç göğüs fileto
- 50 gr kuru soğan
- 100 gr mantar
- 10 gr Tuzot Klasik Çeşni
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 200 gr domates
- 50 gr yeşil biber
- 50 gr tereyağı yada margarin
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etlerini kuşbaşı doğrayınız.Sebzeleri uygun biçimde doğrayınız. Tereyağını tavada eritip içine tavukları ve sebzeleri ekleyip birlikte soteleştiriniz. Daha sonra kabukları soyulmuş ufak doğranmış domatesleri ilave ediniz. Varsa elinizde 100 ml Tavuk suyunu ilave ediniz yoksa`normal su ekleyiniz. Birlikte yavaş ısıda pişiriniz sıcak olarak servis ediniz Afiyet Olsun Not; Bu yemeği güveçlere koyup üzerine kasar döküp fırında kızartıp Tavuk güveci da hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun...