Turşulu Ördek

Malzemeler

  • 4 Kişilik
  • İç pilav için
  • 1 adet orta boy soğan
  • 50 gr tere yağı
  • 20 gr kuş üzümü
  • 31 su bardağı pirinç
  • Kahve hin canı badem
  • Tuzot Klasik Çeşni
  • Tavuk suyu
  • Yemek için
  • 2 kilo lahana turşusu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 150 gr margarin
  • 10 gr kırmızı biber
  • 150 gr tere yağı
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Önceden hazırladığımız iç pilavını ördeğin içine doldurup kürdan yardımı ile dikelim. Derin bir tencereye koyup tereyağı ve margarini koyup ince doğranmış olan soğanı hafifçe kavuralım. Küçük parçalar halinde doğrayalım.20 dakika kadar kavuralım. Ördeği lahananın ortasına koyup suyunu ve tavuk suyunu ilave edelim. Kaynamaya bırakalım.1 saat orta ateşli ocakta pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika 170 dereceli fırında kızartalım pişen ördeklerimizi ince dilimler halinde kesip tabağa servis ederiz. Üzerine sosundan koyup servis yapalım.Afiyet olsun...

Sosyal Medya